"Enter"a basıp içeriğe geçin

Gravatar (Globally Recognized Avatar)

Gravatar nedir?

Öncelikle avatar nedir? Avatar, özellikle forumlarda kullandığımız belki bizi biraz ifade eden, belki de sevdiğimiz küçük resimlerdir. Gravatar, (Globally Recognized Avatar) yani dünya çapında tanınan avatar anlamına geliyor. Esasında bloglar için düşünülmüş bir sistem, kendimize bir gravatar alarak bu sisteme sahip bloglarda aynı e-posta adresiyle yorum yapınca yorumumuzun yanında avatarımız görünüyor. Kendi bloğumda da artık bu sistem var, gravatar’a üye olmak için yapmamız gerekenler şunlar:

http://site.gravatar.com/ adresine gidip e-posta adresimizi ve gravatar hesabımız için istediğimiz bir şifreyi iki kere girip onaylıyoruz. Hesabı aktifleştirmek için adresimize gelen bağlantıya tıklıyoruz. Çıkan sayfada “Upload your avatar now” diyerek istediğimiz bir resmi yüklüyoruz. Tahminen 4-5 saat içinde avatar onaylanıyor, adresimize onaylandığına dair bir posta geliyor.

Artık bu blogda ve gravatar sisteminin bulunduğu diğer bloglarda gravatara kayıt olurken kullandığımız e-posta adresiyle yaptığımız yorumlarda avatarımız yorumumuzun yanında görünecektir.
Gravatar ne işe yarar, özellikleri nedir, neye dikkat etmeliyiz?

* Üye olmak ücretsizdir.

* Avatar da aslında nickname (lakap, kullanıcı adı) gibi bir nevi farklılık, ayırt edici unsurdur.

* Yazıların altında yorumların yanında farklı resimler görünür, hoş olur.

* Gravatara yüklediğimiz avatarlar 80×80 boyutlarına çevrilir, eklediğimiz resmin mümkün olduğunca kare olmasına dikkat etmeliyiz. Yoksa resimde bozulmalar olabilir.

* İnternetteki herhangi bir resmin adresini girerek gravatar olarak belirleyebiliriz, veya kendi bilgisayarımızdan bir grafiği yükleyebiliriz. Resmimizi yükledikten sonra resmin türünü seçiyoruz, normal bir resimse “G” türünü seçmeliyiz. Ek olarak, Gravatar yüklediğimiz grafiğin boyutu büyükse kırpma yapmamıza imkan veriyor.

* Bu gravatar sistemi olan bloglarda avatarımızın görünmesi için yorum yaparken gravatara kayıt olurken aldığımız e-posta adresini kullanmamız gerekir.

Kaynak: http://www.teknoseyir.com/

Tek Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir