Hayatımız boyunca karşımıza çıkan tercihlerden mecburen bir tanesi seçmek zorundayız. Ne kadar fazla seçeneğimiz de olsa sadece ama sadece bir tanesini seçip onu yaşıyoruz. Ve bu seçimlerimiz Gece Yarısı Kütüphanesi adı verilen bir yerde saklı.
Peki ya bu tüm seçeneklerimizi deneyecek şansımız olsaydı nasıl olurdu? En ince ayrıntısına kadar tüm seçenekleri tek tek deneyerek hayatı yaşasaydık mutlu olabilir miydik?
Eğer ki bu sorunun cevabını merak ediyorsanız kesinlikle Gece Yarısı Kütüphanesi‘ ni okumalısınız.
Kitabın kahramanı Nora Seed kötü giden yaşantısında ölümle yaşam arasında sıkışıp kalıyor. Hayatı boyunca karşısına çıkan pişmanlıklar, arkadaşlıklar, aile yaşantısı, iş tercihi ve birçok seçimi içeren bir kütüphanede uyanıyor. Her kitap bir yaşantısına ait ve okumaya başladıkça yaşamaya da başlıyor.
Acaba hangi seçimimiz bizi mutlu edecek, sevdiğimiz insanla mutlu olabilecek miyiz? Gitmekten vazgeçtiğimiz bir partide neyi kaçırmış olabiliriz? Tanışarak hayatına girdiğimiz insanlarla tanışmasak şimdi nasıl olurduk? Seçtiğimiz meslekte yoğun zamanlar harcamak yerine kendimize daha çok vakit ayırabileceğimiz basit bir işimiz mi olsaydı acaba?
Dünyada ki kurulu sistemin bizi nasıl şekillendirdiğini merak ediyorsanız Düzene Uygun Kafalar Nasıl Oluşturulur başlıklı yazımı okumalısınız.
Nora Seed bizim adımıza tüm seçenekleri denemek adına yola koyuluyor. Belki de bizi yaşıyor, içimizde ki sorularımıza tercüman oluyor.
Gece Yarısı Kütüphanesi okuması çok zevkli bir kitap. İçinizde merak uyandırdığı için resmen elinizden bırakmak istemiyorsunuz. Kısa sürede bitireceğinize eminim.
Hayatımızdaki seçimlerin bizi nerelere götüreceğini görmek istiyorsanız Gece Yarısı Kütüphanesini okumalısınız.
Kitap ile ekşi sözlükte neler dönüyor buradan bakıp fikir edinebilirsiniz.